Sint Maartenskliniek

Sint Maartenskliniek, de kliniek voor houding en beweging

De Sint Maartenskliniek is als enige ziekenhuis in Nederland volledig gespecialiseerd in houding en beweging. Patiënten kunnen bij ons ziekenhuis terecht voor behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie. De Sint Maartenskliniek biedt haar behandelingen en zorg aan in Nijmegen, Woerden, Boxmeer en Panningen. De Sint Maartenskliniek werkt samen met diverse instellingen, zoals ziekenhuizen, revalidatiecentra en universitaire medische centra in de regio’s.

De afdeling orthopedie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen verzorgt de opleiding tot orthopedisch chirurg in samenwerking met de afdeling orthopedie van het Radboudumc in Nijmegen en van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. De Sint Maartenskliniek vormt samen met deze ziekenhuizen de Regionale OpleidingsGroep Orthopedie Oost (ROGOO). Daarnaast begeleiden wij artsen niet in opleiding (ANIOS) en coassistenten. Tevens zijn er fellowships beschikbaar en bieden wij de mogelijkheid tot wetenschappelijke stages.

Op vrijwel alle orthopedische gebieden, behalve oncologie en grote traumatologie, kunnen assistenten in opleiding tot orthopedisch chirurg zich bij de Sint Maartenskliniek bekwamen in het vak. De afdeling doet veel klinisch onderzoek en heeft een eigen researchafdeling voor ontwikkeling en ondersteuning van onderzoek. Door de toegenomen superspecialisatie van onze orthopedisch chirurgen en de groei van het ziekenhuis, kunnen wij de opleiding tot orthopedisch chirurg op hoog niveau aanbieden. Meer informatie over de Sint Maartenskliniek vindt u via onderstaande link.

Website Sint Maartenskliniek